Wat zijn de babykamer (kleur)trends van 2023?

Ga jij de babykamer inrichten? Of wil je de kinderkamer een trendy update geven? Met kinderbehang en een likje verf ziet het er gelijk gezellig uit. Het mooiste is om de kleur(en) van het behang en de rest van de ruimte op elkaar af te stemmen. Maar welke kleuren kies je? Ontdek de babykamer kleurtrends van 2023!

3x kleurtrends voor de babykamer anno 2023
Ben je op zoek naar mooie kleuren voor de baby- of kinderkamer? Laat je inspireren door deze kleurtrends voor 2023:

Kleurtrend #1 Neutrale kleuren
Het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren is (nog steeds) een trend in interieurland. Zo ook in de babykamer. Neutrale tinten zoals beige, zand, wit, crème, grijs of gebroken wit geven de ruimte een rustige basis. Gecombineerd met rotan, hout, jute en andere natuurlijke materialen, ontstaat een sfeervolle look. Ons Mono- en Patroon-kinderbehang past perfect in een natuurlijk kleurenpalet. Dit rijk geïllustreerde behang is verkrijgbaar in acht natuurlijk monokleuren zoals bruin, potloodgrijs en blauw. Doordat het behang één kleur heeft, oogt het niet te druk in de baby- of kinderkamer.

Kleurtrend #2 Warme aardetinten
Ook dit jaar zien we aardetinten terug als kleurtrend. Deze warme kleuren zorgen voor een knusse sfeer. Precies wat een kinder- of babykamer nodig heeft! Kies voor tinten als terracotta, roestbruin, mosterdgeel, donkergroen of oudroze. En combineer het bijvoorbeeld met het Bos in de Nacht-collagebehang dat volzit met warme kleuren of met het monobehang in oudroze, groen of terracotta.

Kleurtrend #3 Groentinten
Groen heeft een rustgevend effect. Het is een tijdloze kleur die het niet alleen in de woonkamer, maar ook in de babykamer en kinderkamer goed doet. De kleur is genderneutraal en geeft de kamer een zachte, vriendelijke uitstraling. Ons Bosdieren-, Jungle Parade- en Heidehertjes-collagebehang voelt zich helemaal thuis in een groene baby- of kinderkamer.

Tip! Wil je weten welke kleuren mooi passen bij onze verschillende behangontwerpen? Check dan dit handige kleuradvies.

Overige babykamertrends voor 2023
Ook in 2023 is behang nog altijd dé trend voor de kinder- en babykamer. Kinderbehang met dieren doet het altijd goed, zowel in een jongens- als meisjeskamer. Maar ook bloemetjesbehang en botanisch behang maken dit jaar een comeback. Bekijk hiervoor onze behangcirkels en muurstickers vol tropische bloemen en planten. Een andere trend die we terugzien in de babykamer is duurzaamheid. We maken steeds vaker ‘groenere’ keuzes om mens en milieu te sparen. Een duurzame babykamer creëer je door bijvoorbeeld oude meubels op te knappen in plaats van nieuwe meubels te kopen of door te kiezen voor meubels van FSC-gecertificeerd hout. Ook bedtextiel van biologisch katoen is een duurzame keuze.

Pimpelmees en duurzaamheid
Bij Pimpelmees zijn we altijd bezig om ons merk nog duurzamer te maken. Ons behang wordt in Nederland gedrukt op FSC-gecertificeerd papier en is PVC vrij. Zo proberen we om niet alleen baby- en kinderkamers mooier te maken met ons kinderbehang, maar ook de wereld om ons heen.

Veel plezier met het inrichten van de kamer van jouw kleintje!

© 2019 - 2024 P I M P E L M E E S | sitemap | rss