Babykamer inrichten: stappenplan

Hoera, een kleintje op komst! Tijd om aan de slag te gaan met de babykamer. Maar wanneer begin je precies? En hoe pak je het aan? Om je hierbij te helpen hebben we een handig stappenplan voor je gemaakt.

De babykamer inrichten: zo doe je dat

Eerste trimester

Stap 1. Maak een moodboard voor de babykamer

De voorpret begint met het maken van een moodboard. Ga aan de slag met een schaar, lijm, interieurtijdschriften, kleurstalen en behangsamples of maak een digitaal moodboard op Pinterest. Op een moodboard leg je de kleuren (zie ook: kleuradvies, het behangpatroon en de stijl van de meubels vast zodat je een goed beeld krijgt van het eindresultaat. Wanneer het moodboard af is, kan je gerichter op zoek naar meubels, accessoires, verf en behang voor de babykamer. Een moodboard maken, kan je al doen in het eerste trimester óf vanaf het moment dat je het geslacht weet natuurlijk.

Tweede trimester

Stap 2. Meubels bestellen voor de babykamer

Houd er rekening mee dat meubels vaak een levertijd hebben van 5-10 weken. Je wilt natuurlijk geen stress tijdens je zwangerschap dus bestel de meubels voor het einde van het tweede trimester. Je kunt natuurlijk ook vintage meubels shoppen in een winkel of op Marktplaats, daar hoef je niet op te wachten! Wil je behang in de kinderkamer? Pimpelmees kinderbehang heeft een levertijd van 4-8 werkdagen. Dat heb je dus zo in huis! Twijfel je nog over de kleur? Dan raden we aan om eerst een sample te bestellen in onze shop, zodat je er thuis even rustig naar kunt kijken.

Derde trimester

Stap 3. Babykamer schilderen

Het begin van het derde trimester is een mooi moment om de babykamer te gaan schilderen. Voor het schilderen van de babykamer kan je het beste verf op waterbasis gebruiken. Hier zitten geen schadelijke stoffen in. Dat is beter voor jou en je (ongeboren) baby. Het is sowieso belangrijk dat je goed ventileert tijdens het schilderen!

Tip: de kleur die op het verfblik wordt aangegeven, kan heel anders uitvallen wanneer je deze toepast op de muur. We raden daarom aan om eerst kleurstalen of - beter nog - kleine potjes verf (of kleurtesters) te halen bij de bouwmarkt. Door een klein stukje muur te schilderen, kan je kijken wat de lichtinval in de babykamer doet met de gekozen kleur.

Stap 4. Babykamer behangen

Heb je mooi behang uitgezocht voor de babykamer? Dan is nu het moment om te gaan behangen! Nou ja, in deze fase van je zwangerschap, is het beter om dit te láten doen uiteraard. Jij hoeft alleen toe te kijken hoe de ‘kale’ babykamer verandert in een sprookjesachtige wereld. Het beste is het om pas te behangen wanneer alle andere muren en het plafond zijn geschilderd. Dan hoef je niet bang te zijn dat er verf op je mooie behang komt. De plinten kan je beter na het behangen bevestigen, zo werk je je behangmuur netjes af.

Let op: het is belangrijk dat de muur die je gaat behangen egaal, schoon en glad is. Lees hier onze uitgebreide behanginstructies.

Stap 5. Babykamer inrichten

Dit is jouw moment! Wanneer alles is geschilderd, de vloer is gelegd en de muur is behangen, begint de leukste fase: de babykamer inrichten. Schuif eerst eindeloos met de meubels totdat je helemaal tevreden bent. Daarna kan je losgaan met accessoires. Maar let op: jouw kleintje heeft straks behoefte aan rust, een babykamer vol tierelantijntjes draagt daar niet aan bij. Natuurlijke accessoires van hout, wol, bamboe en rotan zorgen voor een rustige sfeer in de babykamer.

Succes met het inrichten van de babykamer en een fijne zwangerschap gewenst!

© 2019 - 2024 P I M P E L M E E S | sitemap | rss