hoe behang je de kinderkamer?

Behang in de kinderkamer zorgt direct voor sfeer, maar soms ook voor stress. Want wat als je nog nooit behangen hebt?! Geen zorgen, Pimpelmees kinderbehang is eenvoudig aan te brengen. Ook zonder behangervaring! Dit hebt je nodig: een schone, vlakke muur, behanglijm én geen haast. Lees hier alles over het behangen van de kinderkamer.

Behang voor de kinderkamer kiezen
Het behangen van de kinderkamer, begint met het uitzoeken van geschikt behang. Een leuke zoektocht voor jou en je kind! Bij Pimpelmees hebben we onze behangcollectie onderverdeeld in Mono, Patroon en Collage. Ons Mono-behang is verkrijgbaar in zes verschillende muurvullende taferelen, in negen verschillende monokleuren. Het Patroon-behang staat vol sprookjesachtige bosdieren en is verkrijgbaar in acht verschillende monokleuren. In onze Collage-collectie vind je zeven verschillende kleurrijke behangontwerpen die allemaal een eigen verhaal vertellen. Welk behang je kiest, hangt natuurlijk helemaal af van welk ontwerp het best aansluit bij de belevingswereld van jouw kind. Maar houd ook rekening met de lichtinval en grootte van de kinderkamer.

Handig! Bij Pimpelmees kan je samples bestellen van jullie favoriete behangontwerpen zodat je thuis een keuze kunt maken.

Hoe kies je het juiste formaat behang voor de kinderkamer?
Het juiste formaat behang kiezen is belangrijk om te voorkomen dat je te veel van het tafereel moet wegsnijden óf dat je behang tekort komt. Zo kies je het juiste behangformaat:

  1. Meet de hoogte en breedte van de muur op waarop het behang komt. Zit er een plint op de muur? Reken deze niet mee, hier komt immers geen behang op. Tip! Ga er niet van uit dat de afmetingen op een bouwtekening kloppen, meet de muur daarom altijd zelf op.
  2. Tel 5 cm bij de hoogte en breedte van de muur op (dus 2,5 cm rondom). Dit is je minimale marge die je nodig hebt om te voorkomen dat er stukjes muur zichtbaar blijven.
  3. Kijk in onze webshop welk formaat het dichtst in de buurt komt van de afmetingen die jij nodig hebt. Rond daarbij naar boven af! Het kan dus zijn dat je marge daardoor iets ruimer wordt dan die 2,5 cm rondom.

Kinderkamer behangen: zo doe je dat
Heb je het behang in huis? Dan kan je aan de slag met het behangen van de kinderkamer. Een behangtafel is niet nodig, je brengt de behanglijm namelijk op de muur aan! De kinderkamer behangen kan je alleen doen, maar samen is vaak net iets handiger (en gezelliger). Pimpelmees kinderbehang is duurzaam FSC-gecertificeerd vliesbehang van hoge kwaliteit. Dit is steviger dan traditioneel papierbehang waardoor het makkelijk aan te brengen is en de kans op scheuren nihil is. Lees hieronder hoe je stap voor stap de kinderkamer behangt:

Behanginstructies:

1. Zorg dat de ondergrond glad, schoon en egaal van kleur is, bij voorkeur wit. Plak het behang nooit over oud behang en verwijder potloodstrepen (deze kunnen vlekken veroorzaken op behang).

2. Knip de banen van het behang netjes los en leg ze op volgorde op een stapel om de afbeelding van het behang te controleren.

3. Breng de behanglijm met een kwast of roller gelijkmatig op de muur aan, steeds iets meer dan een baanbreedte. Gebruik hiervoor Perfax roze Roll-on in een doosje of kant-en-klaar Perfax roze Ready & Roll in een emmer.

4. Breng de eerste baan loodrecht aan. Geef de loodlijn eventueel met lichte potloodpuntjes (dus geen potloodstrepen) op de muur aan. Let op dat je zowel in de hoogte als de breedte wat snijmarge neemt. Strijk de baan voorzichtig glad met je handen of een schone behangspatel.

5. Plaats de volgende banen er op dezelfde manier stotend tegenaan.

6. Verwijder eventuele lijmvlekken met een vochtige doek en wrijf voorzichtig droog met een droge doek.

7. Laat het behang drogen en snijd overtollig behang weg met een scherp stanleymes en liniaal. Klaar!

Heel veel succes met het behangen van de kinderkamer!

© 2019 - 2024 P I M P E L M E E S | sitemap | rss