behang     muurstickers & behangcirkels     geboortekaartjes     overige vragen

  TIP: met Control+F of Command+F kun je zoeken op deze pagina! 

VRAGEN OVER ONS BEHANG

Ik kan niet kiezen tussen de verschillende ontwerpen/kleuren, hebben jullie samples?
Jazeker, je kunt via onze webshop een sample bestellen door bij het betreffende behang bij de keuzelijsten te kiezen voor ’sample 20x25’. Een sample kost €1 excl. verzendkosten. Je kunt meerdere samples tegelijk bestellen. Een sample is een kwart van ons behang ontwerp, verkleind naar 20 x 25 cm formaat. Je krijgt dus geen mini versie van het hele behangontwerp.

Kan ik het behang retour sturen als de kleur me niet bevalt?
Als je nog niet zeker bent over de kleur bestel dan liever eerst een sample. Al ons behang wordt op bestelling gedrukt. Het is in allerlei opzichten zonde om dit voor niks te doen.

Is jullie behang FCS-gecertificeerd?
Ja, 'onze' drukkerij is sinds april 2021 officieel FSC-gecertificeerd! Dat betekent dat de hele productieketen voldoet aan de de eisen van FSC en ons behang het FSC-keurmerk mag voeren. Dat is een fijn gevoel!

Wordt jullie behang milieuvriendelijk geproduceerd?
We doen ons best! We laten ons behang in Nederland printen bij een FSC-gecertificeerde drukkerij. Het pand wordt deels verwarmd met de restwarmte van de behangproductie. Papierrestanten gaan terug naar de papierfabriek waar het ingekocht is en daar dient het weer als grondstof voor nieuw behangpapier. De polyestervezel in het behang voldoet aan de Oeko-Tex® Standard 100 norm, dat betekent dat het vrij is van formaldehyde en andere vluchtige stoffen. De toner waarmee ons behang wordt geprint wordt volledig CO2-vrij geproduceerd én is Food approved. En ons behang is biologisch afbreekbaar.

Welk behangformaat heb ik nodig?
Bij de keuze voor een behangformaat kun je uitgaan van de afmeting van je wand plus 5 cm lengte en breedte, 2,5 cm rondom dus. Dit is de marge om te compenseren voor eventuele scheve wanden, een mogelijke kleine krimp tijdens het productieproces of per ongeluk niet helemaal waterpas aanbrengen ;-). Heb je een plint onderop je wand dan hoef je die hoogte niet mee te nemen in de totale hoogte van de wand, je gaat 'm tenslotte niet behangen. Meer informatie.

Als blijkt dat ik een meetfout heb gemaakt, kan ik dan nog banen bijbestellen?
Het behang is niet uitbreidbaar. De verschillende formaten hebben allemaal een uniek ontwerp, dus achteraf een baan bijbestellen kan niet. Goed opmeten vooraf is dus belangrijk, doe het bij voorkeur met z'n tweeën. Je zult niet de eerste zijn die een baan (of 2 banen) te weing bestelt door een meet- of schrijffout. Tip: bouwtekeningen bevatten wel eens verkeerde maten, wij adviseren om de muur altijd in de woning op te meten. 

Kan ik jullie behang ook op maat bestellen?
Dat is niet mogelijk, maar in de meeste gevallen kun je wel prima gebruik maken van een van de vele standaard maten. Het Mono- en Patroon behang is zelfs beschikbaar in 15 breedte- en 6 hoogtematen! 

Jullie standaard formaat is hoger dan mijn wand, wat nu?
Je kunt dan het beste kiezen voor 240 cm hoogte en het overtollige behang wegsnijden. Wil je dat niet, dan zou je ook kunnen kiezen voor een muursticker of behangcirkel.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn behang in huis heb?
We houden een levertijd aan van 4-8 werkdagen. De levertijd hangt af van wanneer je je order plaatst. Behang bestellingen tot en met maandag worden dezelfde week nog gedrukt en normaliter op vrijdag geleverd. Bestellingen na maandag worden de week erna gedrukt en geleverd. Zodra je bestelling is verzonden, ontvang je een geautomatiseerde mail met een track & trace code, zodat je je pakket kunt volgen. 

Van welk materiaal is Pimpelmees behang gemaakt?
Ons behang is gemaakt van topkwaliteit vliesbehang (extra mat, 165 grams). Dit vliesbehang is vele malen sterker dan traditioneel behang van papier. En last but not least, sinds april 2021 is ons behang officieel FSC-gecertificeerd!

Moet ik de banen insmeren of de muur?
Ons behang is vliesbehang, daarbij smeer je de muur in en niet het behang. Je hebt dus geen behangtafel meer nodig. Hierdoor is het veel makkelijker aan te brengen dan traditioneel behang. Succes verzekerd! Let op: bij behangcirkels smeer je de banen in, bij behang smeer je de muur in! Meer informatie. 

Welke behanglijm raden jullie aan?
Perfax Ready & Roll Vlies (de roze verpakking) is ideaal voor het aanbrengen van ons behang. Het is verkrijgbaar in de meeste behangspeciaalzaken en in doe-het-zelf-winkels. Tot en met 15m2 heb je aan het kleinste emmertje genoeg (2,25 kg). Je kunt ook voor een ander merk kiezen, als het maar geschikt is voor vliesbehang of non-woven behang. Plaksel voor vliesbehang is wat dikker en steviger dan plaksel van vroeger. Zorg dat je de lijm dun aanbrengt op de muur anders ontstaan er vlekken! Meer informatie.

Kan ik Pimpelmees behang op nieuwe muren plakken?
Vers stucwerk moeten worden voorbehandeld met een voorstrijk of muurverf. Bij niet voorbehandelde muren trekt de lijm te snel in de muur en hecht het behang niet goed. Muren van beton of nieuwe gipsplaten moeten geegaliseerd en voorgestreken worden. Bij beton en gipslaat doe je dat het beste met latex, dan is de kleur ook gelijkmatig. Dat is zeker bij een licht behang absoluut aan te raden. Meer informatie.

Moet de muur wit zijn voordat ik ga behangen?
Zeker als je kiest voor een lichtgekleurd behang (bijvoorbeeld het Bosdieren behang) raden we je aan de muur egaal en wit te maken. Anders loop je het risico dat je de kleur van de muur (of eventuele vlekken) door het behang heen ziet.

Mijn muur is (misschien) vochtig, is dit een probleem?
Door het vocht in de muur kunnen er vlekken ontstaan en/of kan het behang minder goed hechten. Het is dus van groot belang dat de muur echt helemaal droog is en er geen vochtplekken zijn voordat het behang wordt aangebracht.

Kan ik een muur waar structuurverf op zit behangen?
Ja dat kan, maar je moet de muur dan wel eerst egaliseren. Dat kun je (zelf) doen met egaliseerpasta. Bijvoorbeeld met ‘MuurGlad’ van het merk Alabastine. Na het egaliseren is het belangrijk dat de muur wordt voorbehandeld met voorstrijk. Bij niet voorbehandelde muren trekt de lijm te snel in de muur en hecht het behang niet goed. Meer informatie.

Ik wil het behang graag aanbrengen op een houten plaat zodat ik het kan meenemen naar ons nieuwe huis. Kan dat?
Ja, dat kan! We adviseren je om te kiezen voor een mdf plaat, omdat mdf erg glad is. Hierna moet de plaat wel goed voorbehandeld worden met een voorstrijk en voor het mooiste resultaat egaal wit van kleur gemaakt worden.

Wat als ik een baan scheef geplakt heb?
Omdat het even duurt voordat de lijm is gedroogd, kun je een scheve baan makkelijk weer loshalen en opnieuw plakken. Het behang is daar stevig genoeg voor. Meer informatie.

Is jullie behang makkelijk weer te verwijderen?
Ja, dat kan. Zelfs na jaren trek je het behang zo van de muur. Doe dit wel voorzichtig, want soms komen stukken behang niet in één keer los. Mocht er wat behang achterblijven, dan kun je dit met een plamuurmes voorzichtig afsteken. De muur wordt zo weer egaal en je kunt weer nieuw behang aanbrengen.

Kan ik Pimpelmees behang over ander behang heen plakken?
Het is mogelijk om over oud behang heen te plakken, maar we raden het echt niet aan. Er komt waarschijnlijk lucht achter het oude behang zodra je de muur gaat inlijmen. En er bestaat een kans dat dit niet geheel weg trekt.

Over nieuw renovlies/glasvliesbehang kun je wel probleemloos ons behang en behangcirkels aanbrengen. Ons behang en behangcirkels kun je niet over glasvezelbehang aanbrengen. 

Wat heb ik nodig om een muur te kunnen behangen?
Voor het behangen van vliesbehang heb je speciaal behangplaksel nodig. Bijvoorbeeld Perfax Roll-on in een doosje of kant-en-klaar Perfax Ready & Roll in een emmer, de roze variant voor vliesbehang. Als je kiest voor het doosje Roll-on dan heb je ook een emmer nodig om het water met het poeder in te mengen. Verder heb je een schaar nodig om de banen van elkaar los te knippen, een grote kwast of roller nodig om de lijm mee op de muur de verdelen, een waterpas om de eerste baan loodrecht aan te brengen, een scherp Stanleymes en lineaal om het behang na aanbrengen schoon te snijden en een doek om lijmresten meteen te verwijderen. Een behangspatel is ook handig om het behang mooi glad te strijken. Meer informatie.

Ik wil niet zelf behangen, kennen jullie goede behangers?
Heb je geen tijd om te behangen of heb jij écht 5 linkerhanden? Dan kun je natuurlijk altijd een professionele behanger vragen om ons behang aan te brengen. De broers van KBN behangspecialist kunnen dat snel en secuur. Meer informatie.

Ik heb een poppenhuis en zou daar graag Pimpelmees behang in willen gebruiken, kan dat?
Jazeker! Speciaal voor alle liefhebbers van poppenhuizen, hebben we een gratis download gemaakt. Hierop staat ons populaire Bosdieren behang én een Bosdieren cirkel!

Ga naar de bovenkant van de paginaVRAGEN OVER ONZE MUURSTICKERS & BEHANGCIRKELS

Van welk materiaal zijn de muurstickers gemaakt?
Onze muurstickers zijn gemaakt van het minst hechtende materiaal dat je kunt gebruiken om muurstickers te maken. Dit materiaal gaat niet stuk als je het van de wand trekt en laat geen lijmresten achter. Hierdoor is de sticker herpositioneerbaar, míts de ondergrond het toestaat, probeer dit heel voorzichtig.

Wat is het verschil tussen een behangcirkel en een muursticker?
De behangcirkels zijn gemaakt van behangpapier en hebben daarmee een papieren uitstraling. Je brengt de banen aan met behangplaksel. De muurstickers zijn gemaakt van een mat, glad materiaal, ze ogen daardoor iets strakker. De muurstickers zijn wat sneller aan te brengen want je hebt geen plaksel nodig.

Welke ondergronden zijn het meest geschikt voor een muursticker?
Onze muurstickers zijn het meest geschikt voor harde, gladde ondergronden zoals glad gestucte muren zonder structuur, muren met glad vliesbehang, deuren en ramen. We kunnen niet garanderen dat de muurstickers plakken op muren met fijn schuurwerk, stucwerk met een korreltje of behang met structuur. De stickers plakken zeker niet op spachtelputz en granol. Voor het mooiste resultaat moet de muur en het stucwerk echt glad zijn! Zorg ervoor dat de ondergrond schoon, droog, stof- en vetvrij is als je muursticker aanbrengt. Bij net geverfde muren moet je minimaal 5 dagen wachten voordat je de muurstickers aanbrengt.

Welke behanglijm raden jullie aan voor het aanbrengen van behangcirkels?
Perfax Ready & Roll Vlies (de roze verpakking) is ideaal voor het aanbrengen van onze behangcirkels. Het is verkrijgbaar in de meeste behangspeciaalzaken en in doe-het-zelf-winkels. Tot en met 15m2 heb je aan het kleinste emmertje genoeg (2,25 kg).
Je kunt ook voor een ander merk kiezen, als het maar geschikt is voor vliesbehang of non-woven behang. Let op: bij behangcirkels smeer je de banen in, bij behang smeer je de muur in! Zorg dat je de lijm dun aanbrengt en de banen niet te lang laat liggen zodat de banen niet nat en zwaar worden. Plaksel voor vliesbehang is wat dikker en steviger dan plaksel van vroeger. Meer informatie.

Mijn muur is niet glad, kan ik er dan een muursticker op plakken? 
Nee, maar we hebben een oplossing! Heb je geen gladde wand maar wil je toch genieten van onze ontwerpen? Je kunt nu ook kiezen voor 3 mm dik dibond. Dit is een zeer duurzaam plaatmateriaal en heeft een matte afwerking. Je kunt kiezen tussen 100 en 120 cm doorsnede. Bevestigingsmateriaal wordt erbij geleverd. Wil je een ontwerp op dibond bestellen? Kies dan deze optie onder 'muurstickers'. Let op: we kunnen dibond alleen binnen Nederland verzenden.

Wat is dibond?
Dibond is een zeer duurzaam plaatmateriaal met een matte afwerking. Het is een uit drie lagen opgebouwde sandwichplaat. Het materiaal bestaat uit twee aluminium buitenlagen met daartussenin een polyethyleen kernlaag. De voorstelling wordt op de dibond plaat geprint. Een prima oplossing als een muursticker op jouw wand niet mogelijk is (zie vraag hierboven). 

Kan ik Pimpelmees muurstickers over behang heen plakken?
Waarschijnlijk wel, maar dat kun je het beste even testen met een sample. Zo’n sample kun je bestellen bij de door jou gewenste muursticker in onze webshop.

Kan ik de muursticker plakken op houten plaatmateriaal zoals triplex of multiplex, als mijn wanden niet glad zijn?
In principe wel maar je zult het hout wel eerst moeten afwerken door het te schuren en af te lakken met een vernis of latex, het liefst twee lagen. Anders zal de sticker niet goed genoeg hechten. Je kunt in dit geval natuurlijk ook kiezen voor het ontwerp op dibond, voor een superstrak resultaat. Deze optie staat in de keuzelijst van de muursticker naar keuze.

Kan ik de muurstickers makkelijk weer verwijderen?
Ja, absoluut. De muurstickers kun je eenvoudig verwijderen. Soms kan het zijn, als de sticker al een tijdje op je muur zit, dat je kleine stukjes muurverf lostrekt. Dit kun je grotendeels voorkomen door de sticker eerst even te verwarmen met een föhn. De lijmlaag wordt dan warm waardoor je de sticker makkelijker lostrekt. Doe dit wel voorzichtig anders beschadigt je muur wellicht alsnog. Let op: als de sticker al een tijd op de muur zit, zal deze zich hechten aan de ondergrond. Hierdoor kan het zo zijn dat de muursticker niet zo goed meer kleeft en dus minder geschikt is om opnieuw te gebruiken. Weet je voordat je bestelt al dat je de muursticker wilt kunnen verplaatsen, dan raden we je aan te kiezen voor dibond.

Hebben jullie ook kleinere muurstickers dan er in de webshop te zien zijn?
Nee, alle beschikbare maten staan op de website.

Als ik een kleinere maat muursticker of behangcirkel bestel, vallen er dan onderdelen van het ontwerp weg?
Nee hoor, dan wordt het hele ontwerp verkleind. Er verdwijnt niets.

Wat is de levertijd van de muurstickers en de behangcirkels?
De levertijd van de muurstickers is 4-5 werkdagen. De levertijd van de behangcirkels is 5-10 werkdagen. Voor behangcirkels geldt dat bestellingen tot en met maandag dezelfde week worden gedrukt, gesneden en op vrijdag verzonden. Zodra je bestelling is verzonden, ontvang je een geautomatiseerde mail met een track & trace code, zodat je je pakket kunt volgen.

Hoe breng ik een behangcirkel aan op mijn muur?
Dit is makkelijker dan het misschien lijkt! We leggen het uit op onze pagina met instructies.

Kan ik een behangcirkel aanbrengen over bestaand behang?
Het is mogelijk om over oud behang heen te plakken, maar we raden het echt niet aan. Er kunnen luchtbellen ontstaan onder het behang. Over nieuw renovlies/glasvliesbehang kun je wel probleemloos onze behangcirkels aanbrengen. Onze behangcirkels kun je niet over glasvezelbehang aanbrengen. 

Ga naar de bovenkant van de paginaVRAGEN OVER ONZE GEBOORTEKAARTJES

Ik wil ook graag een geboortekaartje in de zelfde stijl, kan dat?
Ja dat kan zeker! Onze collectie geboortekaartjes wordt verkocht op de website van Koningkaart. Daar kun je het door jou gewenste kaartje bestellen. 

Ik wil naast geboortekaartjes ook andere Pimpelmees producten bestellen, kan dat?
Jazeker, dat kan! Je bestelt de producten op twee aparte sites: geboortekaartjes bestel je op de website van Koningkaart en de overige producten kun je bestellen op Pimpelmeesbehang.com

Als ik behang én geboortekaartjes bestel, kan ik dan korting krijgen?
We hebben geen combinatie-deals. De geboortekaartjes bestel je in de webshop van Koningkaart.

Ga naar de bovenkant van de pagina
 OVERIGE VRAGEN

Wat zijn de prijzen van jullie producten? 
Dat hangt af van het product en de maten. Meer informatie over de prijzen.

Wat zijn de verzendkosten?
Dat hangt af van het product en de bestemming. 
Meer informatie over de verzendkosten. Let op: als je van buiten de EU bestelt, betaal je de btw niet aan ons, maar bij ontvangst van het pakket. Daarnaast kunnen er invoerheffingen van toepassing zijn. Over deze regels en kosten kunnen we je geen informatie geven. Controleer dit op de websites van de lokale overheid en/of douane.

Hoe kan ik bij jullie betalen?
Je kunt in onze webshop betalen met iDeal, Bancontact, Belfius, SofortBanking/DIRECTebanking, KBC/BCB, Paypal, Klarna, Apple Pay, Mastercard en VISA. 

Welke producten maken jullie?
We hebben 3 collecties behang (CollageMono en Patroon) en maken ook behangcirkels, muurstickers, geboortekaartjes en stationery.

Zijn er ook dekentjes en lakentjes met jullie ontwerpen erop?
Jazeker! Voor Jollein hebben we diverse kinderproducten ontworpen, o.a. dekentjes, lakentjes, badcapes en koffertjes. Deze producten kunnen via Jollein besteld worden. De producten zijn voorzien van ons Bosdieren ontwerp in de kleur potloodgrijs (al jaren het meest populaire behangontwerp) en ze combineren heel goed met allerlei andere kleuren.

Jullie hadden toch ook schoolplaten?
Dat klopt, deze hebben we wel verkocht, maar we verkopen ze niet meer. We maken wel nog steeds muurstickers en behangcirkels.

Kan ik producten retourneren?
Dat hangt af van het product. Meer informatie over ons verzend- en retourbeleid.

Welke verfkleuren passen goed bij jullie behang(cirkels) en muurstickers?
Dat is natuurlijk smaakgebonden, maar we hebben wat ideeën op een rijtje gezet! Bekijk ons kleuradvies.

Ik vind jullie ontwerpen heel leuk, kunnen jullie mij het ontwerp sturen zodat ik het voor een taart/uitnodiging etc kan gebruiken?
Hoewel we het heel leuk vinden dat je onze ontwerpen zo mooi vindt, leveren we ze alleen op de producten die we verkopen. 

Ik werk voor een tijdschrift/magazine/krant en wil graag over jullie producten schrijven, hebben jullie een perskit?
Wil je iets over onze producten schrijven? Heel leuk! We zijn een perskit aan het maken, dus nog even geduld. Wil je tussentijds alvast meer informatie of beeldmateriaal? Neem contact met ons op.

Werken jullie samen met bloggers, vloggers & influencers?
Ben je weg van onze producten en wil iets uitlichten op je blog, Instagram profiel of YouTube kanaal? Stuur ons even een mailtje met je media kit, dan kunnen wij kijken of we bij elkaar passen. Mochten wij aan de hand van je mail mogelijkheden zien, dan nemen we contact met je op.

Ga naar de bovenkant van de pagina

© 2019 - 2024 P I M P E L M E E S | sitemap | rss