COOKIEBELEID - Wat zijn cookies nu precies?

Pimpelmees maakt gebruik van cookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden die tijdens jouw bezoek aan deze website op de harde schijf of in het geheugen van het apparaat waarmee je deze website bekijkt, worden geplaatst. In deze tekstbestanden wordt informatie opgeslagen. De cookies bevatten geen virussen en kunnen jouw telefoon, tablet of PC geen schade toebrengen. Kom je op een later moment weer op deze website? Dan wordt jouw informatie herkend en registreren de cookies dat je deze website weer opnieuw bekijkt.

Maar waarom plaatsen wij cookies?

Wij plaatsen deze specifieke cookies om jouw gebruiksgemak voor deze website te vergroten en in verband met een commercieel belang. Door het plaatsen van cookies kunnen wij de structuur, de navigatie op de website (dat wat jij bekijkt) en de inhoud van deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk maken zodat je deze website altijd en overal kunt bezoeken en de informatie kunt raadplegen wanneer nodig.

Welke soorten cookies gebruiken wij?

De website maakt gebruik van zowel functionele als analytische cookies. Deze gebruiken wij om de website zo goed mogelijk te laten functioneren en de analytische cookies gebruiken wij om jouw gedrag op deze website in kaart te brengen. De cookies die wij plaatsen gebruiken geen persoonsgegevens.

Functionele cookies
Functionele cookies zijn cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren van deze website en/of webshop. Denk aan het ‘bewaren’ van producten of diensten in de winkelwagen, het onthouden van jouw inloggegevens en het bijhouden of cookies wel of niet geplaatst mogen worden.

Analytische cookies

Om na te gaan wat je allemaal op de website bekijkt gebruiken wij Google Analytics. Google plaatst cookies op jouw apparaat en hierdoor kunnen wij zien wat jouw surfgedrag is op deze website. Om te bepalen welke onderdelen van deze website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, jou dus, wordt gemeten hoeveel bezoekers op deze website komen en welke onderdelen het meest bekeken worden.

Tracking cookies
Ook gebruiken wij tracking cookies zoals bijvoorbeeld een Facebook pixel. Deze cookies volgen het bezoek aan de website om daarmee een profiel van websitebezoekers op te bouwen. Ze kunnen op basis daarvan advertenties tonen waarin je wellicht geïnteresseerd bent. Als jij vervolgens een website bezoekt in hetzelfde bereik qua advertenties, wordt jouw apparaat herkend. Denk bijvoorbeeld aan advertenties in Facebook die je ziet als je naar schoenen hebt gezocht op Zalando.

Social media buttons

Op onze website gebruiken wij social media buttons. Met deze share buttons kun je in contact komen met ons via social media en onze berichten delen op jouw social media kanalen. Via deze buttons plaatsen Facebook, Instagram en Pinterest cookies op jouw telefoon, tablet of PC. Deze cookies zorgen voor het gebruiksgemak van de website en brengen jouw surfgedrag in kaart.

Affiliate marketing
In sommige gevallen maken wij gebruik van affiliate marketing. Als jij via deze website bij een van onze partners iets koopt of bestelt, krijgen wij daar een vergoeding voor. Een affiliate cookie zorgt ervoor dat onze partner weet dat jij via ons komt zodat wij de vergoeding kunnen ontvangen.

Noodzakelijke cookies

Op deze website worden noodzakelijke cookies geplaatst. Deze cookies kun je niet weigeren in verband met de affiliate links die op deze website staan. Deze cookies slaan verder geen gegevens op en zijn volkomen veilig.

Gebruik van cookies

Het gebruik van cookies is veilig, er kunnen geen persoonsgegevens uit worden herleid. Jouw telefoonnummer of bijvoorbeeld jouw e-mailadres blijven dus onbekend. Geen zorgen voor
e-mailspam of telemarketing acties, we zullen je daar niet mee kunnen lastigvallen. Daarnaast hebben wij een verwerkersovereenkomst gesloten met de partij die de cookies plaatst zodat zij jouw gegevens niet voor andere doeleinden mogen gebruiken.

Om te bepalen welke onderdelen je het meest bekijkt meten wij continue jouw gedrag op deze website. Hiervoor gebruiken wij Google Analytics. Javascript zorgt ervoor dat we pageviews kunnen tellen. Van de informatie die wij op deze website verzamelen worden statistieken gemaakt, wij gebruiken deze statistieken onder andere voor de volgende doeleinden;

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op deze website;
  • het bijhouden van de tijd die je op deze website doorbrengt;
  • het bepalen van de volgorde waarin je pagina’s op deze website bezoekt;
  • het beoordelen welke pagina’s van deze website misschien moeten worden aangepast;
  • het optimaliseren van deze website en onze service.

Wij vinden het van groot belang dat je weet welke cookies deze website inzet en voor welke doeleinden deze gebruikt worden. Wij willen namelijk jouw privacy en de gebruiksvriendelijkheid van deze website in de gaten houden en zorgen dat deze beide gewaarborgd blijven.

Wij gebruiken de cookies namelijk ook voor;

  • het opslaan van instellingen voor een optimale weergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van jouw scherm;
  • het uitlezen van jouw browserinstellingen om deze website optimaal op jouw beeldscherm te kunnen weergeven;
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site goed bereikbaar blijft.

Browserinstellingen

Cookies die niet persé noodzakelijk zijn, worden pas geplaatst nadat jij daar toestemming voor hebt gegeven door het klikken op ‘akkoord’ in de cookiebar. Als je niet wilt dat deze website op jouw computer cookies plaatst, dan kun je jouw browserinstellingen aanpassen zodat je een waarschuwing krijgt voordat er cookies worden geplaatst, en indien mogelijk altijd automatisch weigeren. Ook kun je cookies die al geplaatst zijn, verwijderen. Let er wel op dat je dit per browser en per computer die je gebruikt moet doen.

Als je dus Internet Explorer én Google Chrome gebruikt moet je twee keer jouw cookies verwijderen. Wees je er wel van bewust dat wanneer je geen cookies wilt, wij niet kunnen garanderen dat deze website naar behoren werkt. Functies op de website kunnen minder goed werken of je ziet fouten op de website.

Daarnaast betekent het weigeren van cookies niet dat je geen advertenties meer te zien krijgt, advertenties zijn dan alleen niet meer op jouw voorkeur geselecteerd. Hoe je jouw instellingen kunt aanpassen of cookies kunt verwijderen verschilt per browser.

Vragen?
Soms kan het zijn dat wij wijzigingen aanbrengen in het gebruik van cookies op deze website. Wij raden je daarom aan dit cookiebeleid regelmatig te raadplegen. Mocht je nog vragen hebben over de cookies die wij gebruiken, dan kun je contact opnemen via het contactformulier of een e-mail sturen naar info@pimpelmees.com.
 


PRIVACYVERKLARING

Wanneer je op onze website actief bent of contact met ons opneemt deel je soms persoonsgegevens met ons. Wij gaan zorgvuldig met deze gegevens om en houden ons aan de hierbij geldende wet- en regelgeving. Deze wetten gaan over het bewaren en gebruiken van jouw persoonsgegevens.

In deze privacyverklaring leggen wij je uit welke gegevens wij van je verzamelen en wat wij met deze gegevens doen. Deze privacyverklaring geldt voor alle interactie tussen jou en Pimpelmees, de manier van communicatie maakt daarbij niet uit. Pimpelmees VOF, gevestigd aan de Oudegracht 251 te Utrecht, is verantwoordelijk voor de verwerking van de persoonsgegevens zoals vermeld in deze privacyverklaring. Je kunt vragen of opmerkingen betreffende jouw privacy versturen naar info@pimpelmees.com.

Wat zijn persoonsgegevens?

Alle gegevens die iets over jou vertellen en gebruikt kunnen worden om jou te identificeren zijn persoonsgegevens. Denk bijvoorbeeld aan je naam, je contact- of adresgegevens en je BSN. Sommige van deze gegevens zoals etnische afkomst, geloof of een strafrechtelijk verleden zijn bijzondere persoonsgegevens.

Bijzondere persoonsgegevens

Wij verzamelen geen bijzondere persoonsgegevens.

Persoonsgegevens van personen jonger dan 16 jaar

Wij hebben niet de intentie om persoonsgegevens van personen jonger dan 16 jaar te verwerken. Wij kunnen echter niet controleren of een bezoeker van onze websites en servers ouder dan 16 jaar is. Als je er van overtuigd bent dat wij persoonlijke gegevens van een minderjarig persoon hebben verzameld zonder toestemming van ouder of voogd dan kun je contact opnemen via info@pimpelmees.com en dan verwijderen wij deze informatie. Indien er gegevens van personen jonger dan 16 jaar door ons worden verzameld zal dit altijd gebeuren met toestemming van zijn/haar ouder of voogd.

Wanneer verwerken wij jouw persoonsgegevens?

1.Om je te kunnen helpen als je vragen hebt.

Wij helpen graag verder als je ergens tegenaan loopt of een vraag voor ons hebt. Je kunt ons bellen of e-mailen. Ook kan het zijn dat we je gegevens krijgen via derden in verband met onze dienstverlening. Om je verder te kunnen helpen slaan we een aantal gegevens van je op. Op die manier weten we wie je bent en kunnen we ook bij het volgende contactmoment terugvinden waar we het over hebben gehad.

Als je vragen voor ons hebt dan slaan we de volgende gegevens van je op:

  • Naam

  • E-mailadres

  • Telefoonnummer

  • Jouw bericht

Wettelijke grondslag: gerechtvaardigd belang.

2.Om een overeenkomst uit te voeren, proefdrukken en samples naar je op te sturen, afspraken met je te kunnen maken en de bestelde producten naar je op te sturen.

Als je bij ons via de webshopt producten bestelt, dan wil je natuurlijk goed geholpen worden en ontvangen wat je hebt gevraagd. Wij slaan de volgende gegevens op voor het uitvoeren van een overeenkomst:

  • N.A.W. gegevens

  • E-mailadres

  • Telefoonnummer

Wettelijke grondslag: uitvoering van de overeenkomst.

3.Om je te kunnen factureren & incasseren.

De door jou afgenomen producten moeten natuurlijk ook betaald worden. Als je dit niet doet dan starten wij een incassotraject. In verband met facturatie & incasso slaan we de volgende gegevens van je op:

  • N.A.W. gegevens

  • E-mailadres

  • Telefoonnummer

  • Bedrijfsnaam

Wettelijke grondslag: wettelijke verplichting.

4.      Om je op de hoogte te houden van wijzigingen in onze dienstverlening.

Wanneer wij wijzigingen doorvoeren in onze dienstverlening, algemene voorwaarden, privacyverklaring of overige belangrijke zaken dan stellen we je hiervan graag op de hoogte. Als je hiermee akkoord gaat dan gebruiken wij de volgende gegevens om je in ons administratiesysteem te verwerken:

  • Naam

  • E-mailadres

Wettelijke grondslag: toestemming.

Cookies en vergelijkbare technieken die wij gebruiken
Pimpelmees gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan een website wordt opgeslagen op je computer, tablet of telefoon. Wij gebruiken cookies met een puur technische functionaliteit zodat de website werkt zoals bedoeld.

Daarnaast gebruiken wij analytische cookies zoals Google Analytics om het gedrag van onze bezoekers te kunnen bestuderen en aan de hand hiervan de website te kunnen verbeteren. Last but not least maken we soms ook gebruik van tracking cookies (Facebook pixel) zodat we je op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. Dit zijn bijvoorbeeld adverteerders en social media bedrijven.

Als we je toestemming nodig hebben om cookies te mogen plaatsen dan vraagen we je dit tijdens je eerste bezoek aan deze website. We verwijzen je daarbij ook naar onze cookie verklaring. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat.

Doorgifte aan partners

Wij werken voor het uitvoeren van onze dienstverlening samen met verschillende leveranciers en partners.

Deze leveranciers & partners zijn onder andere partijen die:

  • Onze post versturen (verschillende partijen zoals o.a. MyParcel en GLS/DHL)

  • Onze betalingen & incasso’s afhandelen (Mollie, Multisafepay, Klarna)

  • Onze webhosting verzorgen (Mijn webwinkel, TransIP)

  • Onze boekhouding verzorgen (e-boekhouden, Vertrouwd met Cijfers)

Met subverwerkers hebben wij verwerkersovereenkomsten en/of geheimhoudingsverklaringen afgesloten om de veiligheid van jouw gegevens te waarborgen. Wij werken alleen samen met partners die kunnen voldoen aan de AVG wetgeving.

Enkele van onze partners bevinden zich buiten de Europese Economische Ruimte (de landen binnen de Europese Unie, Liechtenstein, Noorwegen en IJsland). Jouw gegevens kunnen worden verwerkt in Amerika en/of andere landen waar deze bedrijven hun cloudopslag hebben en servers en/of backups hebben. Met deze partners hebben wij passende maatregelen genomen welke contractueel via een verwerkersovereenkomst / Data Processing Addendum zijn afgesproken of via een modelovereenkomst van de Europese Commissie (klik hier).

De strengere GDPR (de AVG) is vaak door de meesten van hen al ondertekend en werkzaam. Op deze manier zorgen wij ervoor dat jouw gegevens goed worden beschermd.

Doorgifte aan derden

In principe delen of verkopen wij jouw gegevens niet met personen of organisaties buiten Pimpelmees, behalve met partners zoals hierboven beschreven. Ook kan het zijn dat wij verplicht worden om je gegevens door te geven op grond van een wettelijke plicht.

De beveiliging van jouw gegevens

Pimpelmees heeft passende technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen genomen om je persoonsgegevens te beschermen tegen misbruik, onrechtmatig of ongeautoriseerd gebruik en verlies.

Alle partijen die jouw gegevens voor ons verwerken (subverwerkers) of in kunnen zien (denk aan medewerkers of inhuurkrachten) tekenen een verwerkersovereenkomst of geheimhoudingsverklaring.

Hoe lang worden jouw gegevens bewaard

Voor verschillende gegevensstromen hanteren wij verschillende bewaartermijnen. Natuurlijk heb je altijd het recht om ons te verzoeken je gegevens te verwijderen. Zie hiervoor ook het kopje “Jouw rechten”.

Persoonsgegevens:
Naam, adresgegevens, telefoonnummer en e-mail verwijderen wij 2 jaar na ons laaste contact.

E-mail:
E-mail ouder dan 2 jaar wordt verwijderd tenzij deze nog relevant zijn voor het uitvoeren van een overeenkomst of oplossen van een geschil.

Facturen en offertes:
Facturen en offertes worden na de wettelijke bewaartermijn van 7 jaar verwijderd. Je gegevens blijven tot die tijd aanwezig in ons facturatiesysteem.

Jouw rechten
Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren en te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om jouw toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Pimpelmees.

Ook heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van je persoonsgegevens sturen naar info@pimpelmees.com.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij je een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. Indien je verzoek betrekking heeft op een cookie dan vragen wij je deze ook mee te sturen. We reageren zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen vier weken, op je verzoek. Pimpelmees wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Melden van een datalek

Wanneer er ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch een datalek plaatsvindt dan houden wij ons aan de meldplicht datalekken en melden wij dit lek, mocht dit nodig zijn, binnen 72 uur na constatering bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Mocht je een datalek ontdekken dan vragen wij je vriendelijk dit zo snel mogelijk maar in ieder geval binnen 24 uur nadat je het lek hebt geconstateerd met ons te delen door een e-mail te sturen naar info@pimpelmees.com. Wij kunnen dan direct actie ondernemen.

Aansprakelijkheid

Deze privacyverklaring heeft alleen betrekking op de persoonsgegevens die Pimpelmees verwerkt ten behoeve van de in deze overeenkomst besproken punten. Pimpelmees accepteert geen enkele verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor (de werking en/of inhoud van) websites of diensten van derden.

Wijzigingen in deze verklaring

De inhoud van deze privacyverklaring kan op ieder moment worden aangepast door Pimpelmees om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen op gebied van wet- of regelgeving of wijzigingen binnen ons bedrijf. In ieder geval raden wij je aan deze privacyverklaring geregeld te raadplegen om op de hoogte te blijven van ons privacy beleid. Door na wijzigingen gebruik te blijven maken van de diensten van Pimpelmees ga je akkoord met deze wijzigingen.

Contact
Heb je verder nog vragen of opmerkingen? Dan kun je contact opnemen via de e-mail, info@pimpelmees.com of per post:

Pimpelmees VOF
T.a.v.: Ingeborg en Marieke
Oudegracht 251
3511 NM Utrecht

Pimpelmees is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 50732056.

Versie: januari 2022

 

 

 

© 2019 - 2022 P I M P E L M E E S | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel