Behang in de kinderkamer: welke wand behang je?

De kinderkamer is de plek waar jouw kind slaapt en speelt. De plek moet dus gezellig zijn, maar ook rustgevend. Met themabehang geef je de kinderkamer snel veel sfeer. Maar welk behang kies je? En welke wand behang je? Rekening houdend met lichtval, de grootte van de kamer en de plek van het bedje. Wij geven je graag wat tips!

Wat doet behang met de kinderkamer?

Bij Pimpelmees zijn we gek op behang! Zeker in de kinder- en babykamer. Met behang creëer je namelijk een fantasierijke wereld zodat de kinderkamer de fijnste plek van het huis wordt. Onze behangcollectie kenmerkt zich door de natuurlijke taferelen en patronen waarin dieren een hoofdrol spelen (zoals ons bekende Bosdierenbehang). Omdat het behang rijk geïllustreerd is en een verhaal vertelt, raden we aan om één muur in de kinderkamer te behangen met Pimpelmees behang en de overige muren te schilderen in een neutrale kleur, passend bij het behang (ontdek ons kleuradvies). Zo voorkom je dat de kinderkamer te druk oogt.

Extra tip! Ons Mono-behang heeft één kleur waardoor het rust uitstraalt, ondanks dat het rijk geïllustreerd is. Dit behang is daardoor geschikt voor elke kinder- en babykamer - donker, licht, groot of klein.

Lichtinval

De hoeveelheid daglicht die naar binnen valt, bepaalt voor een groot deel de sfeer in de kamer. Een kinderkamer op het noorden of westen is over het algemeen donkerder dan een kinderkamer op het zuiden of oosten. In een donkere kinderkamer raden we aan om voor licht behang te kiezen. Anders voelt de kamer snel wat somber aan. In een lichte kinderkamer kan je gerust kiezen voor wat donkerdere kleuren zodat de kamer wat knusser oogt, ons Collage-behang is daar bij uitstek geschikt voor. Pimpelmees kinderbehang heeft een matte uitstraling waardoor het zonlicht wordt gedempt, zo ontstaat er een zachte gloed die zorgt voor een aangename sfeer.

Grootte van de kinderkamer

Kinderkamers heb je in vele formaten: groot, klein, smal, hoog en laag. Door één muur te behangen, creëer je een ruimtelijk effect. Wanneer je in een grote kinderkamer de achterwand behangt, komt de ruimte iets naar je toe waardoor het knusser oogt. Wanneer je een zijwand behangt, voelt de ruimte langer. In een kleine kinderkamer kan je daardoor het beste de zijwand behangen met een subtiel behangpatroon of -tafereel.

Extra tip! Schilder de wand tegenover de behangwand in een kleur die matcht met het behang, zo voelt de kinderkamer veilig en knus.

De inrichting van de baby- of kinderkamer

Welke wand je behangt, is ook afhankelijk van de inrichting van de baby- of kinderkamer. Waar zet je het wiegje of bedje? En waar komt de kledingkast te staan? Het zou natuurlijk zonde zijn wanneer een deel van het behangpatroon of -tafereel verdwijnt achter een grote kledingkast. Bij een rustig behang, zoals ons Mono- en Patroon-behang, kan je het bedje gerust naast de behangwand zetten. Bij wat drukker behang, is het beter voor de nachtrust wanneer het bedje iets meer op afstand staat. Stem de meubels en accessoires af op het behang om van de kinderkamer een harmonieus geheel te maken. Natuurlijke materialen, zoals hout, rotan en bamboe, zorgen voor rust en passen perfect bij de sfeer van ons behang!

Wil je kijken wat de lichtinval in de kinderkamer doet met het behang? Bestel dan een sample in onze shop.

 

© 2019 - 2024 P I M P E L M E E S | sitemap | rss